Öğrenci yurdunuzu seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Öğrencilerimiz için üniversite hayatı çok güzel bir süreçtir ve bu süreçte öğrencilerimiz çok güzel tecrübeler ve çok değişik kültürler tanıyabildiği gibi yeni arkadaşlıklar ve yeni dostluklar kuracaklardır.


Güvenlik

Öğrencilerimiz için üniversite hayatı çok güzel bir süreçtir ve bu süreçte öğrencilerimiz çok güzel tecrübeler ve çok değişik kültürler tanıyabildiği gibi yeni arkadaşlıklar ve yeni dostluklar kuracaklardır.

Belki de ailelerinden ilk kez başka Bir şehirde konaklayacaklardır. Kazanılan üniversite kadar yurt yaşamı ve arkadaşlık ilişkileri de büyük önem taşımaktadır.

Sizlere bu yazımızda özellikle kız öğrencilerimiz için konaklayacakları öğrenci yurtlarını seçerken nelere dikkat etmeleri gerekir bunlardan bahsedeceğiz.

Aydın'da Yasemin Kız Öğrenci Yurdu olarak sevgili kız öğrencilerimiz için bu yazımızı fayda sağlaması için hazırladık.

Yurt Binası

Aydın'da yurt seçimi yaparken tabii ki de her şeyden önemlisi yurdun binası yeni bir bina mıdır? Korunaklı bir yer midir? Güvenlik önlemleri alınmış mıdır? Lokasyonun nasıldır ve bulunduğu konum itibariyle ne derece güvenli bir bölgede bulunmaktadır ?

Merkezi Lokasyon

Öğrenci yurdu seçimi yaparken kesinlikle ilk önce bakılması gereken kriterlerin başında bu maddeler gelmektedir. Sevgili arkadaşlar. çünkü bir öğrenci yurdunun lokasyonu üniversiteye ve şehir merkezine olabildiğince yakın olması gerekir ki öğrencilerimiz kısa sürede Adnan Menderes üniversitesi'ne çıkabilsinler zamanları yolda geçmesin zamanları kendilerine kalsın. Yasemin kız öğrenci yurdu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne yürüyerek sadece 5 dakika şehir merkezine Forum AVM'ye hastaneleri sadece 5 dakika yürüme mesafesinde.

Tabii ki diğer önemli unsur yurt binasının hem konforlu hem de güvenli eski ve bakımsız bir bina mıdır yoksa yeni depreme dayanıklı güven veren bir yapıda mı kalmak sizin tercihiniz olur?

Tabii ki de korunaklı güvenli yeni ve modern konforlu bir binada konaklamak tüm kız öğrencilerimizin hakkı ve tercihidir ve ilk kriterlerinin arasında bu madde olmak zorundadır. Yurt binasının güvenliği, binanın sağlamlığı kadar önemlidir

Diğer Unsurlar

Yurt binasının güvenliğinin yanı sıra yurt binasının lokasyon olarak ne kadar güven verici bir bölgede yer aldığı da çok önemlidir size tehlike yaratacak geceleri akşam akşamüstü yurda girer çıkarken size sizin için tehlike oluşturabilecek bir bölgede yer alan öğrenci yurdu maalesef sizin için kesinlikle uygun bir yurt değildir. Tabii ki de ilk başta bakmanız gereken kriterlerden biri de bölgenin asayişi nasıldır, bölgenin güvenliği nasıldır bunları çok basit gözlemlerle anlayabilirsiniz ve hatta anneleriniz babalarınız zaten bunları hemen anlayıp sizin için böyle bir yerin uygun olmayacağını kanısına varıp başka bir yurdu tercih edeceklerdir.

Yasemin kız öğrenci yurdu Aydın’da eşsiz lokasyonuyla ve güvenli bina altyapısıyla öğrencilerimize tamamen huzurlu ve konforlu bir aileyi aratmayacak bir yuva sunmaktadır. üniversiteye 5 dakikalık yürüme mesafesi ve tam olarak öğrencilerin konumlandığı bir bölgede öğrenci yurtlarının konumlandığı bir bölgede yurdumuz bulunmaktadır.

 

Şimdi diğer maddeleri geçecek olursak bu ana maddelerden sonra bakmanız gereken diğer unsurlar nelerdir?

Yurdun yemekleri sabah kahvaltıları size uygun mudur?

sağlıklı ve hijyenik koşullarda yapılmakta mıdır, bunlarla birlikte yurt odaları gerçekten denildiği kadar konforlu ve rahat mı en önemlisi sizin için uygun mudur?

 Yurttaki kişi odalardaki konaklama sayı tercihleri sizin için uygun mudur?

 1 kişilik 2 kişilik 4 kişilik odalarımız da geniş ve ferah çalışma alanlarımız da öğrencilerimize en üst seviyede hizmeti vermeyi hedeflemiş Aydın'da bir kız öğrenci yurdu olarak hizmet vermekten ve siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız.